Handleidingen

Raadpleeg altijd de handleidingen bij een eerste gebruiksname. Er is een Quick guide in het Nederlands en de gebruikershandleiding in het Engels beschikbaar.                        Alle handleidingen zijn aanwezig bij een gekochte drone in de draagkoffer. De handleidingen zijn ook digitaal online beschikbaar via deze website.

Heeft de Spry+ een vaste camera?

Ja, de Spry+ heeft een vaste 4K camera die je zowel op als neer kunt bedienen met de afstandbediening.

Wat is de resolutie van de camera?

Deze bedraagt 4K en maakt foto's op basis van 12MB en 4K video's.

Wat is de oplaad- en werktijd van de batterij?

Het opladen van een lege batterij bedraagt 90 minuten. De maximale vliegt tijd bedraagt 15 tot 17 minuten. Dit laatste is mede afhankelijk van de weersituatie en de wijze van vliegen. Bij meer manoeuvres zal de drone meer stroom gebruiken. Laat de batterijen nooit leeg in de opslag liggen en nimmer in de drone laten nagebruik.  

Kun je met de Spry+ ook onderwater kijken?

Geen probleem: Als de Spry+ op het water drijft, kan de camera onderwater kijken. Let er goed op dat het batterijklepje goed is afgesloten en dat de vergrendeling is aangebracht. 

Tip: Als de drone in zoutwater is geweest is het belangrijk deze goed af te spoelen met zoetwater.  

Kan de Spry+ terugkeren naar een bewegende boot?

Ja. In Return to Home-Mode keert de Spry+ met behulp van GPS, terug naar de locatie van de afstandbediening. Een boot beweegt altijd, ook als deze verankerd is. Dus met de Return to Home-Mode kun je niet automatisch landen op een bewegende boot, maar je kunt hem wel teruglaten komen en de landing handmatig inzetten.

Kan de Spry+ onder water gebruikt worden?

Ja, dat kan. Dit is alleen toe te passen door ervaren Spry+ vliegers die alle kneepjes kennen om de drone op zijn kop op het water te krijgen om vervolgens de propellers te gebruiken voor de voortbeweging. Let wel dat de drone geen beschadigen heeft waardoor water naar binnen kan komen. En ga niet dieper dan maximaal 1 meter. 

Wat is de maximale windsnelheid voor de Spry+?

De Spry+ kan vliegen en stationair zweven tot windkracht 3 op de schaal van Beaufort. Daarnaast is hij bestand tegen windstoten tot maximaal windkracht 5.

Is de afstandsbediening waterdicht en wat is de reikwijdte?

Ja, deze is waterdicht. De maximale reikwijdte tussen de drone en de afstandbediening is 800 meters.

Komen er binnenkort nog een payload modules voor de Spry+?

Er is een additionele TrollSafe-module voor de Spry+.

Hoe kan ik software update en downloaden?

Wanneer een update noodzakelijk is zal dat op de site van Swellpro of Floatingdrones worden aangegeven. Het is niet aan te raden om willekeurig updates te gebruiken die niet aangekondigd zijn. Binnen de regelgeving van het land waarin de drone verblijft kan specifieke software geplaatst zijn. 

 

Contact

FloatingDrones is onderdeel van Movida Nederland B.V.

Ketelmeerstraat 182,

8226 JX, Lelystad

info@floatingdrones.nl

Inschrijving Kamer van Koophandel: 78417341

BTW-nummer: NL861385342B01

IBAN: NL06ABNA0555900177

We verkopen wereldwijd aan particulieren  & bedrijven - Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW